Kategorier

Engelsk bøf (beefsteak)

Antal: 4 personer

4 skiveroksefilet, ca. 200 g
1 spsk hvedemel
4 spsk smør eller olivenolie
4 spsk bouillon
3 mellemstort løg
Salt -friskkværnet peber

Gnid bøfferne med peber på begge sider og lad dem trække – op til en halv time. Skær løgene i ringe og svits dem – de må ikke brune! Tag dem fra og hold dem varme. ‘Luk’ bøfferne på begge sider ved høj varme – ca. 200° – sænk så varmen og steg dem yderligere ca. Tre minutter på hver side. Anret bøfferne på et forvarmet fad og fordel løgene over. Kog panden af med lidt bouillon og servér skyen for sig. Serveres med kogte kartofler, pommes frites eller brasekartofler. Franskmændene kunne ikke forestille sig andet end rødvin til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.
John Erik Hansen 07-03-1996.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>