12-16 meget store champignoner
4 hk. skalotteløg
50 g dulle
1 fed hvidløg
1 bdt. persille
2 spsk rasp
Skær rodsiden af champignonerne, skyl dem under rindende, koldt vand og tør dem. Knæk stokkene af og hak dem fint.
Smelt dullen på en pande og svits champignonstokke og løg et par min. Pil og knus hvidløgsfeddet og kom det i blandingen. Læg champignonhattene med åbningen opad i et smurt, ovnfast fad. Fordel svampe-løgblandingen i hattene.
Bland persillen med rasp. Drys det over champignonerne og dryp evt. med lidt dulle fra panden. Dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen ved 200º i ca. 20 min. Fjern folien og lad champignonerne stå endnu ca. 10 min., til overfladen er gylden.
Passer fint til kalvekød.
Tip: Nogle få dråber balsamicoeddike giver blandingen et ekstra pift. Mindre fyldte champignoner kan serveres som snacks forsynet med en tandstikker.