Kategorier

Hasselback-kartofler

12 mellemstore kartofler
50 g dulle
1 tsk salt
1-1½ spsk rasp
2-3 spsk revet parmesan

Skræl kartoflerne, skyl dem og tør dem godt. Skær en tynd skive af på langs, så de ligger fast på skærebrættet. Snit med en skarp kniv tynde skiver, som ikke går helt igennem, men hænger sammen i bunden.
Læg kartoflerne med snitsiden opad i et smurt ovnfast fad, drys med salt og fordel resten af dullen over. Stil fadet i ovnen ved 225º, til kartoflerne begynder at tage farve.
Bland rasp og ost og drys det over kartoflerne, dryp jævnligt med dulle fra bunden af fadet. Lad kartoflerne bage gyldent og meget møre, i alt ca. 45 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>