Kategorier

Erlings mousaka

Græsk, hovedretter, oksekød 1 person

2 auberginer (kan erst. med kartofler)

Kødsovs:
2 dl hakkede løg
2 fed hvidløg
½ kg hakket oksekød
1 dåsetomater
1 dåse tomatpure
½ tsk muskat
1 tsk oregano
Salt og peber

Ostesovs:
50 g smør
50 g mel
½ l mælk
100 g tør, reven ost (ej parmesan)
2 æg

Diverse:
2 spsk rasp
2 spsk parmesan
Grøn salat
Flute

Auberginerne skæres i skiver og brunes let i olie (hvis kartofler: forkoges i ca. 7 min., skære i tynde skiver), taglægges i smurt fad. Løg og hvidløg svitses i gryde, oksekød tilsættes under omrøring og brunes, tomatdåserne, krydderi tilsættes, småkoger i 10 minutter og lægges over auberginerne. Smør og mel afbages, mælk tilsættes under piskning, ost tilsættes og røres ud. Småkoger i 5 min Æggene tilsættes let sammenpiskede. Fordeles over kødsovsen. Retten drysse med rasp og parmesan. Bages ca. 1 time i 175 g ovn. Serveres med grøn salat og flütes.

Kilde: Henrik Holten-Rasmussen, 23/7 1995

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>