Kategorier

Forloren hare

Kødretter 4 personer

350 g hakket oksekød
250 g hakket lammekød, kalv eller – magert svinekød
3 spsk fløde
2 æg
60 g bacon
1 dl rasp
Salt – friskkværnet peber

Sauce:
3 dl fløde
2 tsk maizenamel
Rønnebær eller Ribsgelé
Tomatkoncentrat
Salt – peber

Bland farsen af hakkekødet, fløden, æg og krydderier og form den til et brød. Læg det i et smurt ildfast fad. Dæk brødet med baconskiverne og stil det i ovnen ved 225°. Efter et kvarters tid blandes ingredienserne til saucen og hældes ved. Sænk varmen til 170° og steg den forlorne hare ydeligere en halv times tid. Si saucen fra i en gryde og smag til med geléen. Den kan evt. jævnes med maizenamel. Servér med kogte kartofler, brasekartofler, bagte kartofler eller hasselback kartofler. Prøv rødvin!

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.