Kategorier

Fasangryde

Fjerkræ, Mikrobølge – Personer: 4

2 Fasanhøner, i 4 stykker
50 g Smør eller margarine
1 Rødløg i skiver
2 stilke bladselleri i skiver
2 grønne æbler, uden kernehus
25 g Hvedemel
1½ dl Cider
3 dl varm hønsebouillon
Salt & peber
2 spsk Calvados
2 spsk Piskefløde
1 tsk priskhakket persille

Pynt:
1 grønt æble uden kernehus, skåret i både
1 spsk citronsaft
bladselleriblade
½ rødløg skåret i 4 tynde både.

Brun fasanstykkerne i 25 g smør eller margarine på stegepande på komfuret eller i et forvarmet bruningsfad. Kom resten af fedtstoffet i en stor gryde til mikro-ovn og smelt det i 30 sek. på højste effekt. Tilsæt løg og bladselleri og svits i 3 min på højste effekt. Tilsæt æblet og svits i 1 min på højste effekt. Rør melet i og tilsæt derpå cider og varm bouillon lidt af gangen. Kog i 2-3 min på højste effekt. Rør rundt 2-3 gange under kogningen. Læg fasanstykkerne i gryden, smag til med krydderier. Kog under låg i 5 min. på højste effektog derefter i 30-35 min på middel effekt, til kødet er mørt. Rør calvados og piskefløde i. Server retten med drysset persille. Tag kernehuset ud af æblet, skær det i både og penls det med citronsaft. Stik bladselleri mellem æblebådene og arranger det langs kanten af hver tallerken sammen med løgbådene.

Kilde: Christian Phillip, 01 Feb 94

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>