Kategorier

Lise Landers kanin-rillettes

4 personer

1 stor Kanin
1 ts Timian
700 g Frisk magert flæsk
15 g Salt pr. pund
4 Fed hvidløg
Peber
200 g Fedt

Rilettes er et gammelt fransk ord, der betyder “små stykker kød hakket fint”. Man kan lave rillettes af kanin, men de kan også tilberedes af svinekød og fedt. (De kan også laves på and, red.) Det er en specialitet fra egnen omkring Le Mans og Tours i Vestfrankrig.

For- og bagben skæres af kaninen, og ryggen deles i 4 stykker. Flæsket skæres i terninger. Kom fedt, flæsketerninger, timian og hvidløg i en tykbundet gryde. Når fedtet er smeltet, tilsættes kaninstykkerne som gyldnes let. Hæld to glas vand i gryden og lad det koge med låg på over meget svag ild i 4 timer. Fjern benene til slut. Trævl kødet op med en gaffel og kom grydens indhold i en eller flere postejforme. Rilettes nydes med godt brød og rødvin. De kan holde sig længe i køleskabet, hvis man husker at holde overfalden forsegle med smeltet fedt.

Kilde: Lise Lander, “De fire årstider – forår”.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>