Kategorier

Frisk salat

Denne opskrift kan varieres i det uendelige. Gå i supermarkedet og se dig for. Hvad ser frisk ud, hvad har du lyst til og hvad er billigt? Sammensæt så din friske salat ud fra din lyst og nogle få farve og kostprincipper.

Vælg mellem:

Det grønne:
grøn salat – vælg et salathoved eller flere forskellige (grøn, rød)
spirer – solsikke, sukkerærter
bladselleri

Det røde:
tomater
rød peber
jordbær

Det sorte:
arame tang
sorte bønner
vilde ris
oliven, halveret

Korn og nødder:
solsikkekerner evt. ristet på panden
valnødder, groft hakket
ristede jordnødder
hasselnødder, groft hakket

Frugt:
vindruer, halveret og fjern kerner
stjernefrugt – skåret i stjerner
melon – skåret i terninger
appelsinfileter

Det stærke:
rødløg i meget tynde skiver
forårsløg

Krydderurten hakket:
purløg
persille
hvidløgsspirer
oregano
basilikum (rød, grøn)
merian
kommenblade
dild (bland ikke dild med andre krydderurter)

Blomster til dekoration:
hjulkrone

Skær alle ingredienser på de måder, du har lyst til. Bland en dressing – f.eks. variation over fransk dressing. Bland salat med dressing

Servering: Fyld salaten over i en ren glasskål og pynt f.eks. med blomster eller grønt.

Kilde: Søren Frimann Trads

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.