Kategorier

Frikadeller med kartoffelsalat

250 g hakket svinekød
250 g hakket oksekød
1 stort løg
salt og peber
50 g hvedemel
2 æg
1½ dl mælk
smør eller olie til stegning

1 kg små kartofler
2½ dl ymer, ylette eller anden surmælksprodukt
2½ dl creme fraiche 18%
2 spsk mayonnaise
2 skalotteløg
1½ tsk sennep
1 tsk citronsaft
½ bundt persille
½ bundt purløg
salt og peber

Rør de to slags kød med finthakket løg, salt og peber.
Bland mel, æg og mælk sammen og pisk det med kødet til en let og luftig fars.
Lad farsen hvile ca. 10 min. Smelt fedtstoffet på en pande ved god varme. Form farsen til frikadeller og brun dem i ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg frikadellerne yderligere i 4 min. på hver side.
Hold frikadellerne varme i ovnen efterhånden som de er færdigstegte. Kartoffelsalat: Kog kartoflerne, pil dem og lad dem afkøle.
Bland ymer med creme fraiche og tilsæt de øvrige ingredienser. Tilsæt hakket persille og klippet purløg og smag til med salt og peber. Skær kartoflerne i skiver og vend dem i saucen.
Server kartoffelsalaten til frikadellerne.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.