Kategorier

Forloren skinke

400 g hk. svinesmåkød
100 g hk. røget skinke
2-3 kogte kartofler
1 spsk kartoffelmel
1 æg
1-2 dl vand eller mælk
salt og peber

1 spsk sennep
1 æggeblomme
sigtet rasp
50 g smeltet dulle

Rør kødet med skinke og mosede kartofler. Rør kartoffelmel og æg i. Tilsæt væden lidt ad gangen, farsen skal være fast. Krydr med salt og peber og form farsen som skinke i et smurt ovnfast fad. Rids den med ryggen af en kniv i terninger. Rør sennep og æggeblomme sammen . smør det på farsen og drys derefter rasp på. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time ved 175º. Dryp dulle over kødet og hæld evt. lidt bouillon eller vand ved under stegningen.
Hæld skyen op i en gryde. Spæd den og jævn den let. Smag den godt til med salt, peber og evt. lidt tomatpuré og kinesisk soja.
Skær farsskinken i skiver. Garnér med kogte grønsager og servér kartofler til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.