Kategorier

Fisker-pie

Hovedret, Mexikansk – Personer: 4

700 g Kartofler i tern
4½ dl Mælk
50 g Smør eller Margarine
Salt & peber
2 tsk Persille
40 g Hvedemel
175 g frosne Ærter
100 g frosne løse Majs
2 tsk friskhakket Dild
400 g Tun i vand, afdryppet
1 tsk reven Permeanost
100 g Champignon i skiver

Pynt:
Friske krydderurter

Læg kartoflerne i en stor lav skål og tilsæt 1 dl. vand. Dæk med mikrobølgefilm og prik hul i overfladen. Kog i 10-12 min. på højste effekt til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra og pisk kartoflerne til mos med 1/4 dl mælk, 15 g fedtstof og krydderier. Kom resten af fedtstoffet i en stor skål og smelt det i 40-50 sek. på højste effekt. Tilsæt løg og champignon og kog i 2 min. på højste effekt. Tilsæt melet og rør resten af mælken i lidt efter lidt. Kog i 4 min. på højste effekt, til det begynder at jævne. Rør rundt 2-3 gange under kogningen. Tilsæt ærter, majs, dild, persille og tunfisk. Rør rundt og kog i 5 min. på højste effekt. Kom det i et lavt, ovnfast fad, sprøjt kartoffelmosen ud over hele overfladen og drys med Parmesanost. Tilbered i 4-5 min. på højste effekt. Sæt retten under en opvarmet grill for at brune overfladen.

Kilde: Christian Phillip, 30 Jan 94

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.