Kategorier

Fiskepaté

4 personer

2 mellemstore gulerødder
1 broccoli (250 gram)
1-2 blade savoy-kål (kan eventuelt erstattes af 1 blad Iceberg salat)
400-500 gr laksefilet (uden ben)
400 gr torskefilet (uden ben)
150-250 gram rejer
 
Krydderier:
salvie
merian
basilikum
Herbes de Provence
tre teskefulde pesto
citronsaft
salt

Dressing:
1 dl meget finthakket persille
1 spsk dijon sennep
1 spsk citronsaft
god kvalitets olivenolie
en lille smule frisk, mast hvidløg
evt. en halv kop friske rejer
krydderier og salt

Gulerødderne rives groft. Broccolien koges i letsaltet vand i 3-4 minutter. Savoykålbladet koget i letsaltet vand i 2-3 minutter. Laksefileterne laves til fars i en blender. Laksefarsen blandes med de to revne gulerødder og tilsættes krydderier. Halvdelen af blandingen kommes i bunden af en lille rugbrødsform (1,5 liter), beklædt med bagepapir. Savoykålbladet skæres i strimler og lægges over. Torskefileterne blandes med krydderier, tre tsk pesto, salt og to spiseskefulde olivenolie, blendes til fars, som kommes oven på savoykålen i formen. Broccolien plukkes i små buketter og trykkes ned (med stilken nedad) i farsen. Resten – den anden halvdel – af laskefarsen fordeles over pateen. Formen dækkes til med alufolie og sættes i en større bradepande, som fyldes med vand. Pateen bages i dette vandbad i ovnen i godt 55 minutter ved 175 grader. Formen tages ud af vandbadet, alufolien fjernes, og eventuelt vand fjernes fra pateen med en ske. Pateen skal herefter have ekstra 10-15 minutter i ovnen ved 220 grader – uden vandbad. Rejerne fordeles over pateen og får et minut eller to i ovnen tilsidst. Serveres med dressingen, (som er vigtig, da især torsken godt kan virke lidt “tør”.)

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.