Kategorier

Fiskekarry (ikan kari)

Fisk 4 personer

800 g fiskefilet
1 citron
2 spsk olie
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 tsk knust koriander
1 tsk gurkemeje
Frisk ingefær, 5cm – (eller ½ tsk ingefærpulver)
½ tsk knust, rød peber
3½ dl kokosmælk
400 g flåede tomater
Salt – friskkværnet peber

Marinér fisken en time i halvdelen af citronsaften. Ophed olien i en kasserolle eller wok og svits de knuste hvidløg og skivede løg til de tager farve. Tilsæt koriander, gurkemeje, reven ingefær eller – pulver og chilien – uden frø – og svits ét minut. Tilføj fisken i tern på et par cm. Pres resten af citronsaften over og rør godt. Hæld kokosmælken ved, tilføj tomaterne. Rør godt – og smag til med salt og peber. Når fiskekødet er hvidt, er retten serveringsklar – knapt et kvarter. Servér løse ris og agurkeskiver til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. John Erik Hansen 05-03-1996.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.