Kategorier

Fish moolee

Fisk, indonesisk

750 g torsk eller snapper
1 spsk tamarind
1 1/4 kop kogende vand
2 fed hvidløg
5 skalotte løg
2 spsk olie
2½ cm frisk ingefær
1 stilk citrongræs
1 frisk rød chilli fint skåret
½ tsk gurkemeje pulver
1 tsk salt
3/4 kop tyk cocos mælk
3/4 kop tynd cocos mælk
frisk hakket korianderblade

Filet fisken og fjern skin. Skær filerene i stykker på ca. 5×5 cm. Udblød tamarind i kogende vand. Hak hvidløg og skalotte løg fint. Riv ingefæren. Opvarm olien i en pande og steg hvidløg og skalotte løg i 2 minutter. Tilføj ingefær og steg i nok 1 minut. Opvarm olie og steg citron græs, rød chilli, gurkemeje pulver og kokos mælk i 4 minutter. Pres tamarinden og hæld vandet i og kog i 8 minutter. Tilføj fiskestykkerne og kog ved svag varme i ca. 3 minutter, til de er møre. Tag fisken op og kom den på en tallerken. Smag saucen til med salt og hæld den gennem en fin si over fisken. Store upillede rejer kan også koges på denne måde. Server fisken uden saucen, hvis den skal serveres sammen med andre retter med sauce. Serveres med ris.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>