Kategorier

Fiskefondue

4 personer

Det meste kan forberedes i forvejen.

300 g rødspættefileter, ikke for store
krabbepinde eller store rejer
300 g fersk laksefilet skåret i store tern
indholdet af 1 dåse muslinger
rejer, ca 600 g med skal
150 g friske champignoner

Bouillon:
5 dl fiskebouillon (terning)
4 dl hvidvin, ikke sød

Serveres med:
brød
smør
salat

På hver af rødspættefileterne lægges enten et lille stykke krabbepind- optøet eller 2-3 rejer. Fisken rulles sammen med lidt citronsaft, salt og dild. Sæt en tandstikker i rullen. Desuden har de i små skåle afdryppede muslinger, rejer, terninger af rå laks uden ben og skind samt velrensede champignoner i tykke skiver. Alt parat i køleskabet. Bouillon varmes i en gryde, smages til, evt. med lidt krydderurter som esdragon, hældes i fonduegryden, der sættes over etfyrfad, der holder gryden varm. Med fonduegaffler tager hver, hvad de gerne vil have, og sætter det på gafflen, og varmer det i bouillonen. Giv brød og smør samt en salat til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.