Kategorier

Festtærte med abrikoser

Dej:
250 g smør
1 dl sukker
5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 blade husblade
1 ½ dl abrikosvæde

Fyld:
2 dåser halve abrikoser á 450 g
150 g mandler
125 g smør
3/4 dl sukker
3 æg
1 tsk vanillesukker

Smelt fedtstoffet,tilsæt sukker, hvedemel og bagepulver og bland det til en jævn dej. Tryk dejen ud i en form med løs bund, ca 26 cm i diameter og pres kanten godt til mod formens kant. Forbag den ved 225 grader på midterste rille i ca 10 min. Lad abrikoserne dryppe af i et dørslag, men gem væden. Skold mandelerne, spul dem med koldt vand og smut skallen af dem. Mal mandlerne.Rør fedtstoffet og sukkeret til fyldet luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, de malede mandler samt vanillesukkeret og bland det hele godt.Bred mandelcremen ud i kageskallen og læg abrikoserne på med snitfladerne opad.Bages ved 175 grader på nederste rille i ca 30 min til fyldet er stivnet og er blevet gylden. Læg husblasen i blød i ca 5 min, kram vandet ud og smelt den i abrikosvæden. Lad det stivne halvt og bred det derefter over tærten.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.