Kategorier

Fransk æbletærte

Til 4-6 personer

Dej:
150 g mel
1 knsp salt
65 g smør, skåret i små stykker
1 spsk sukker
2 tsk malede mandler
1 æggeblomme
2-3 spsk koldt vand

Fyld:
500 g madæbler, kogt, usødet og most
50 g sukker
skal af ½ citron
2 madæbler, skrællet og skåret i tynde skiver

Glasur:
1 spsk citronsaft
2-3 spsk flormelis

Dej: Sigt mel og salt. Tilsæt smør og bland det vha. fingerspidserne indtil det ligner små brødkrummer. Tilsæt sukker og mandler. Rør æggeblomme og så meget vand i, at dejen forbliver stiv. Tag dejen ud på et melbestrøet bord og ælt let i 1 minut. Stil i køleskab i 30 minutter. Rul dejen ud på et melbestrøet bord og beklæd en tærteform med den.

Fyld: Tilsæt sukker og citronskal til æblemosen og hæld den i formen. Arranger de skiveskårne æbler pænt ovenpå mosen. Kom citronsaft over æblerne og drys med flormelis.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 220 grader i 25-30 minutter eller indtil dejen er gennembagt og æblerne er farvede.

Serveres varm eller kold med flødeskum.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>