Kategorier

Fyldt hvedekrans

Dej:
25 g gær
75 g smør
2 ½ dl mælk
3/4 dl sukker
½ tsk salt
7-8 dl hvedemel
1 æg
perlesukker

Fyld:
100 g smør
1 dl sukker
2 dl malede mandler
2 dl sukker
2 dl rosiner
1 pakke sukat, ca 60 g

Smuldr gæren i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. tilsæt mælk og lad det blive fingervarmt. Hæld det over gæren og rør til den er opløst. Tilsæt sukker, salt, og mel, arbejd dejen

smidig og lad den hæve under et klæde i ca 40 min. Læg dejen ud på et melet bord, ælt den igennem og rul den ud til en rektankulær plade, ca 1 cm tyk. Rør fedtstof, sukker og mandler sammen

til fyldet. Bred det over dejen. Drys rosiner og sukat på. Rul dejen fast sammen til en rulle fra langsiden og læg den på en plade med bagepapir. Form den til en krans med sammenføjningen

nedad. Klip kransen med en saks og læg hveranden flig til højre, hveranden til venstre. Lad den hæve i ca 20 min. Pisk ægget sammen, pensl kransen og drys med perlesukker. Bag ved 225 grader

på nederste rille i ca 20 min. Lad den køle på en rist under et klæde.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.