Kategorier

Appelsin- og Mandelpie

Dej:
100 g smør
2 spsk sukker
1 ½ tsk bagepulver
2 æg
2 spsk mælk eller fløde
3 ½ dl hvedemel

Fyld:
100 g smør
6 spsk sukker
½ dl appelsinmarmelade
1 ½ dl malede mandler
reven skal af ½ appelsin

Rør fedtstof, sukker og bagepulver luftigt. Tilsæt 1 æg og rør det til en smidig dej. Kom mælk og hvedemel i og arbejd det godt sammen. Lad dejen stå koldt i mindst 30 min. Rør fedtstof, sukker og marmelade sammen til fyldet. Tilsæt mandler og reven appelsinskal og rør det til en jævn dej. Tryk dejen ud i en pieform og gør kanten pæn. Hæld fyldet i formen. Pisk 1 æg sammen og pensl dejkanten. Bag pien ved 225 grader på nederste rille i ca 25 min. Tag pien ud og lad den blive næsten helt kold før severingen.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>