Til 10 til 14 personer
Kan serveres som dessert, til kaffebord, eller med lys i som fødselsdagskage.
Dej:
75 g margarine
100 g sukker
4 æggeblommer
2 tsk bagepulver
150 g mel
3 spsk mælk
Marengs:
4 æggehvider
200 g sukker
1 tsk eddike
Fyld:
¼ liter piskefløde
syltetøj-jordbær/hindbær
Pisk æggehviderne med sukkeret (tilsæt gradvis), og eddike til sidst. Marengsen skal være meget stiv. I en anden skål røres sukker, margarine og æggeblommerne sammen, kom mælk i, sigt mel og bagepulver til en lind meget lind dej. Tag to lagkageforme 25-30cm diameter, dæk bunden med smurt bagepapir, del dejen og smør dejen ud i et jævt lag, kom marengsen forsigtigt ovenpå. Bag i forvarmet ovn 160 grader i 30 minutter. Afkøl helt. Anret på fad, et lag med marengsen nedad, smør et tyndt lag syltetøj på, dæk med pisket fløde. Smør bunden af det sidste lag med syltetøj og læg ovenpå med marengsen op.
Servering: Lagkagen er bedst efter at have stået et par timer koldt.
Kilde: Min mors håndskrevne kogebog
Povl Christiansen