Kategorier

Pære-mandelkage

Dej:
200 g smør
175 g sukker
2 æg
125 g mel
125 g mandler

Sukkerlage:
5 dl vand
200 g sukker
1 stang vanille
4-6 pærer enten friske el. syltede

Skræl pærerne, del dem i halve og fjern blomst, stilk og kernehuset. Bring vand, sukker og den flækkede vanillestang i kog. Kom de halve pærer i – nogle stykker ad gangen – lad dem koge knap møre. Lad pærerne afkøle i lagen. Rør sukker og smør sammen. Rør æggene i et ad gangen. Bland melet i med let hånd. Hak mandlerne fint – de behøver ikke at smuttes først – og kom dem i. Læg de kolde pærer med den buede side opad i et smurt ildfast fad. Fordel dejen over. Bag kagen ca 30 min ved 175 grader. Kagen nydes lun el. kold med flødeskum. Kan også bages med æbler.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.