Kategorier

Engelsk plumkage

Kagen egner sig fint til at gemme i kagekassen eller til at fryse.

100 g smør
150 g sukker
1 æg
ca. 200 g mel
1½ strøget tsk bagepulver
¼ tsk salt
100 g tørret frugt som svesker, rosiner, korender, og sveskerne hakkes fint
1 dl. kaffefløde eller mælk

De rører smør og sukker skummende, blander heri ægget og til sidst mel med bagepulver og de tørrede frugter. Til sidst røres kaffefløden – eller mælken i, og alt blandes godt. En form, der rummer knap 1½ liter, smøres godt med blødt smør og drysses med rasp. Kagen bager heri på nederste rille ved 175-200° i ca. 45-50 min. Prøv med en tandstikker, om kagen er bagt tilpas. Afsvaler lidt i formen og vendes derefter ud på en bagerist.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.