Kategorier

Rikkes krydderkage

1½ dl sirup
85 g brun farin
1 toptsk kanel
1 toptsk nelliker
½ tsk ingefær
1½ dl mælk
225-250 g mel
1½ strøget tsk natron

I en gryde varmes sirup, brun farin og krydderier, og dette afsvales, inden mel med natron og den kolde mælk røres i. Kom melet i lidt efter lidt. . En form på 2 liter pensles med blødt smør, drysses med rasp og heri hældes dejen. Kagen bager på en rist på nederste rille ved 200 grader i 45 minutter. Prøv med en strikkepind, om kagen er færdigbagt. Tages ud, afsvaler lidt i formen inden kagen vendes på en rist og afsvales. God billig kage uden smør, men lidt smør skal der på skiverne. Kagen kan frysses hel eller halv eller udskåret i skiver, der klappes let sammen, velindpakket i frysefolie. Tør hurtig op.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.