Kategorier

Brasiliansk kaffe-banankage

En saftig, lidt tung kage med spændende smag af banan, kaffe og krydderier. Kagen holder sig fint, og den kan med fordel bages et par dage før den skal bruges.

150 g smør
250 g sukker
2 æg
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk stødt ingefær
2 tsk kanel
5 mellemstore bananer
½ dl stærk kaffe

Glasur:
100 g florsukker
2 spsk stærk kaffe
2 spsk kokosmel

Tænd ovnen på 200C. Smør en springform, der kan rumme 2½ liter, og drys den med rasp. Rør smør og sukker let og hvidt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Bland mel, bagepulver, natron og krydderier sammen og rør det i dejen skiftevis med de mosede bananer og kaffen. Hæld dejen i formen og bag kagen på nederste rille i ca. 50 min. Lad den bagte kage stå lidt i formen, inden den vendes ud på bageristen. Glasuren røres sammen af florsukker og kaffe og bredes ud over den kolde kage. Drys til sidst med kokosmel.

Kagen er fryseegnet, før der lægges glasur på.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.