Der anvendes : Til 1 kage
400 gram hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. kanel
2 tsk. ingefær
2 tsk. nelliker
1 tsk. muskat
400 gram puddersukker
1 flaske mørk hvidtøl
Fremgangsmåde :
1 : Tænd ovnen og indstil den på 170 grader. Pensel formen med smeltet smør, og drys den med mel eller rasp.
2 : Bland melet med hævemiddel og krydderier. Rør øllet i og pisk det til en klumpfri masse (nemmest med en el-håndpisker). Til sidst tilsættes puddersukker.
3 : Dejen hældes nu ud i en bradepande, og bages 50-60 minutter til den er gennembagt.
4 : Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle 5 minutter i formen, hvorefter kagen vendes ud til afkøling på en bagerist.
Ved servering : Kagen skæres i skiver og smøres med smør.
En meget enkel kage at bage, og yderst velsmagende.