Opskriften er fra en konkurrence i Gilleleje d. 30/11-96 om den bedste sildeopskrift. Ovenstående blev kåret af kok Jan Friis-Mikkelsen som den bedste.
4 kg friskfangede hele sild
1,4 kg sukker
117 g brun farin
117 g sildekrydderi (Matas, Brugsen Apoteket etc.)
236 g groft salt
eddike
Sildene renses og skylles meget omhyggeligt (hovederne skal blive på), og lægges i eddike/vand i forholdet 1:1, hvor de trækker 24-27 timer. Sukker, brun farin, sildekrydderi og salt blandes godt. Når sildene har trukket, tages 2-3 dl. eddike/vand fra. Sildene lægges lagvis med bugsiden opad med krydderierne, i en passende krukke (ikke metal) Edikke/vand tilsættes en spiseskefuld Atamon, og hældes over til sidst. Sildene skal være dækket. Der lægges lidt pres over sildene, som stilles køligt. Ca. 4 uger senere er de modne, men skal stadigvæk opbevares koldt.
Servering: Anvendes på samme måde som alm. færdigkøbte kryddersild.
Kilde: Fisker Ejnar Gilleleje – Fiskernes konkurrence i auktionshallen Gilleleje 1996 – Seth Duvig