Hovedret, due, italiensk 2 personer
2 duer
1 finthakket løg
1 finthakket stilk bladselleri
2 finthakket fed hvidløg
4 dl Chianti classico
2 spsk tomatpure
300 g ris
Smør
Salt
Peber
Frisk salvie
Olivenolie
Finthakket persille
Vildt-, due-, kyllingefond
Finthakket duelever
Revet fåreost
Duerne fyldes med salvie og gnides ind i salt og peber og brunes i olivenolie. Tilsæt løg, bladselleri, hvidløg og persille og svits det let, før der tilsættes en smule fond. Dernæst røres duelever og vin i retten. Når vinen er svundet lidt ind, tilsættes tomatpure og fond, så det dækker. Læg låget på og lad det simre 30-40 min., indtil duerne er møre. Fjern duerne og lidt sauce og hold det varmt. Hæld risene i resten af saucen og tilsæt om nødvendig mere fond. Lad retten koge under låg, til risen har opsuget saucen. Til sidst røres ost og smør ind i retten.
Serveringen: Skær duerne ud, læg dem på en bund af ris og overhæld det hele med sauce.
Kilde: Floyd i Italien
Morten Isaksen (23/5-95)