Kategorier

Duer naturel

4 personer

4 unge duer, helst skovduer
indmad fra duer, evt. kylling, samt lidt svinekød, i alt ca. 500 g
50 g smør
1 savoykål
¾ kg kartofler
2 løg
200 g bacon
2 spsk olie
1 bundt timian
trøffel
pistacienødder
2 æg
1-2 dl piskefløde
salt
peber

Duerne brunes omhyggeligt i smør, herefter sættes de på et ildfast fad, der er smurt med smør. Duerne sættes i ovnen i 30 minutter ved 200 grader. De skal være dækket med alufolie, intil der mangler 5 minutter.

Råstegte kartofler: Rå kartofler skives og sauteres i olie, timian, salt og peber. Løg og fintskåret bacon sauteres. Lægges i lag i ovnfast fad og bages i ovn på 200 grader, til overfladen er sprød, ca. 45 minutter.

Fyldt savoykål: 4 blade savoykål blancheres. Svinekød og indmad fra duerne hakkes og blandes med fintskåret trøffel, hakket pisacienødder, 2 æg og fløde, smages til med salt og peber. Farsen fordeles i de 4 blade savoykål, der bindes til og lægges i en gryde med lidt kalvefond eller fjerkræfond og damper ved svag varme ca. 15 minutter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.