Kategorier

Crepes Suzette

125 g mel
100 g dulle
2 spsk sukker
3 æg
2 spsk orangelikør
reven skal af 2 mandariner/ appelsiner
saft af 2 mandariner/ appelsiner
ca. 3 dl mælk

saft og reven skal af 1 mandarin/appelsin
75 g dulle
75 g sukker

3 spsk orangelikør
3 spsk rom

50 g hk. mandler

Smelt dulle og lad det akkurat begynde at syde, før det tages fra varmen.
Pisk mel, smeltet dulle, sukker, æg, likør, mandarinskal og -saft og 2 dl mælk sammen. Lad dejen stå en times tid.
Pisk evt. mere mælk i dejen, hvis den er for tyk.
Bag ca. 15 stk. pandekager.
Fold som vifter og frys evt. ned.
Før servering røres dulle og sukker med mandarinskal. Saften tilsættes lidt af gangen.
Smelt mandarinsmørret i en tykbundet pande og vend pandekagerne nogle gange i det flydende smør over god varme.
Når smørret er kogt ind, og sukkeret begynder at karamellisere, hældes rom og likør ud over panden og spiritussen antændes. Flammerne lægger sig meget hurtigt og pandekagerne serveres evt. på et fyrfad.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.