Kategorier

Creme Brulée

Dessert, Fransk – Personer: 8

7 Æggeblommer
140 g Sukker
2 Vanillestænger
2 ½ dl Sødmælk
7 dl Piskefløde
Lyst, fint rørsukker kaldet Cassonade

Denne klassiske franske dessert består af en vanillecreme med et lag karamelliseret sukker ovenpå. Skrab kornene ud af vanille-stængerne og bland det med sukker og æggeblommer. Rør det langsomt og stille sammen med et piskeris, til det bliver hvidt. Det skal ikke skumme, derfor bruges ikke elpisker. Rør mælken og til sidst fløden i. Lad cremen hvile 1 time, der må ikke røres! Fjern det skum der ligger på overfladen (ellers kommer der små bobler i cremen!) Fordel cremen i lave skåle (1½-2cm) så cremelaget ikke bliver for højt, og bag cremen i ovnen ved ca. 90° til den er næsten stiv. Mærk med en finger, cremen skal “skælve” og stadig virke næsten flydende i midten. Brug ikke varmluft, det giver “skorpe”. Køl helt af. Drys et tyndt lag sukker over og stil under grill, til det smelter/karameliserer. Det er vigtigt, men vanskeligt, at det tynde sukkerlag bliver til helt sprød karamel uden at cremen bliver varm. Til dette brug anvendes normalt en lille gasbrænder. Desserten serveres med lidt frugt til.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>