Kategorier

Dessert-omelet

Desserter 4 personer

12 æg
8 spsk fløde
2 tsk vaniliesukker
4 spsk sukker
4 spsk smør
Salt

Skil æggene. Rør æggeblommerne med en anelse salt, sukker, vaniliesukker og fløden. Pisk hviderne meget stive – det går nemmest med en anelse salt eller et par dråber vand. Hæld forsigtigt æggemassen over de stivnede hvider og bland grundigt med rolige bevægelser. Varm smørret på panden. Når det begynder at bruse, fordeles en 1/4 del af æggeblandingen jævnt og glattes med paletten. Ryst panden jævnligt, så omeletten ikke brænder på. Når omeletten har taget farve i bunden, holdes pande lidt på skrå, og omeletten foldes halvt sammen, drejes og foldes over midten šn gang til. Spises straks.

Tips: Et par stænk likør eller rom gør underværker. Det samme gør fyld af bær, konserveret i spiritus.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>