4-6 personer
Cremesovs kan nogle gange bruges i stedet for flødeskum eller creme fraiche. I denne cremesovs er der 5 gram fedt pr. deciliter. Det svarer til ca. en tredjedel af fedtmængden i creme fraiche 18% og flødeskum.
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 tsk majsstivelse
4 dl letmælk
2 tsk vanillesukker eller kornene af 1 stang vanille
Pisk alle ingredienser sammen i en tykbundet gryde. Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud.
Varm op under konstant piskning, til sovsen er så tyk, at piskeriset efterlader spor.
Hæld cremesovsen over i en skål, og stil den til afkøling.
Tip: Undgå at bruge aluminiumsgryde og -piskeris – de farver cremesovsen grå.
Serveres f.eks. til henkogt frugt, frugtkompot eller brændte figner med appelsinfileter.
Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995 – Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare