4 personer
4 svinekoteletter
1 spsk olie eller 10 g smør eller margarine til stegning
Marinade:
3-4 spsk citronsaft
2 spsk olie
2 tsk tørret oregano
Grønsager:
½ savoykål (600 g)
1 rød peberfrugt
1 porre (125 g)
10 g smør eller margarine
1 dl vand
salt og peber
Tilbehør:
kartofler
sovs
Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Læg koteletterne heri og lad dem trække i marinaden i 1/2 -1 time.
Snit savoykålen fint, skær peberfrugten i tynde strimler. Rens porren og skær den i tynde ringe.
Dup koteletterne tørre. Opvarm fedtstoffet på en pande, til det bliver let gyldent, brun koteletterne let i 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dem færdige 2-3 minutter på hver side.
Bring vand og fedtstof i kog i en gryde. Læg de snittede grøntsager heri, skru ned til svag varme og læg låg på. Damp i 6-8 minutter, så grøntsagerne stadig er lidt sprøde.
Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995 – Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare