Der anvendes : Til 4-6 personer
200 gram mørk chokolade
80 gram blød nougat
100 gram sukker
1 dl. vand
1 helt æg
3 æggeblommer
½ liter piskefløde
½ dl. cognac
Jordbær til pynt eller ristet mandler
Fremgangsmåde :
1 : Smelt chokolade forsigtigt (evt. i vandbad) Pisk fløden til skum.
2 : Kog vand og sukker op og kog det til sukkeret er smeltet. Tag gryden fra varmen og lad det køle lidt af.
3 : Pisk æggene i den varme sukkersirup, til de er luftige og lyse. Bland den lune chokolade i. Vend flødeskummet i sammen med cognac. Gem evt. lidt cognac og flødeskum til pynt.
4 : Nu gælder det om at få moussen hurtigt op i serveringsglas, inden den stivner. Bank let i bunden af glasset, så overfladen glattes.
5 : Server med lidt flødeskum på toppen. Dekorer evt. med lidt jordbær.
Chokolademoussen er florlet og milevidt fra de ofte tunge typer.