Kategorier

CHOKOLADEMOUSSE

Der anvendes : Til 4-6 personer

200 gram mørk chokolade
80 gram blød nougat
100 gram sukker
1 dl. vand
1 helt æg
3 æggeblommer
½ liter piskefløde
½ dl. cognac
Jordbær til pynt eller ristet mandler

Fremgangsmåde :
1 : Smelt chokolade forsigtigt (evt. i vandbad) Pisk fløden til skum.

2 : Kog vand og sukker op og kog det til sukkeret er smeltet. Tag gryden fra varmen og lad det køle lidt af.

3 : Pisk æggene i den varme sukkersirup, til de er luftige og lyse. Bland den lune chokolade i. Vend flødeskummet i sammen med cognac. Gem evt. lidt cognac og flødeskum til pynt.

4 : Nu gælder det om at få moussen hurtigt op i serveringsglas, inden den stivner. Bank let i bunden af glasset, så overfladen glattes.

5 : Server med lidt flødeskum på toppen. Dekorer evt. med lidt jordbær.

Chokolademoussen er florlet og milevidt fra de ofte tunge typer.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.