Kategorier

Galopkage med æbler

4 syrlige æbler
125 g blødt smør
2 dl sukker
3 hele æg
4 dl mel
2 tsk bagepulver
3 spsk mælk
2 spsk tesukker

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og skær kernehuset væk. Skær æblestykkerne i skiver, og læg dem i en skål med koldt vand med 1 spsk citronsaft eller eddike, ellers bliver de brune.
Tænd ovnen 200º. Smør en springform med smør.
Rør smør og sukker sammen. Rør æggene i et ad gangen, det skiller lidt, men det gør ikke noget.
Bland mel og bagepulver. Kom mel og mælk i dejen og rør, til den er ensartet.
Kom dejen i den smurte form og glat overfladen til.
Hæld vandet fra æblerne og stik dem ned i dejen, det må gerne være tæt.
Drys æblerne med tesukker. Sæt kagen i ovnen på en bageplade på midterste rille og bag den lysebrun ca. 35-40 min.
Tag formen ud og lad kagen køle lidt på rist, inden du serverer. Glohed æblekage smager ikke godt.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>