Der anvendes :
75 gram usaltet smør
120 gram mel (2 dl)
2 spsk. sukker
1 æggeblomme
Fyld :
200 gram marcipanmasse
50 gram usaltet smør
2 spsk. cacaopulver
1 æg
1 æggehvide
Karamel :
75 gram usaltet smør
½ dl. piskefløde
40 gram sukker (½ dl.)
½ dl. sirup
1 tsk. vanillesukker
1 spsk. cacaopulver
hvid chokolade
Fremgangsmåde :
1 : Bland mel og sukker. Smuldr det ikke for kolde smør i, til konsistensen er grynet. Saml dejen med en æggeblomme. Tryk dejen ud i en tærteform (22 cm. i diameter) med løn bund og stil den køligt ca. 15 minutter.
2 : Fyld : Riv marcipanen fint på et råkostjern eller lignende. Smelt smørret og rør cacaoen i. Rør cacaosmørret i, det hele æg og æggehviderne i marcipanen og fordel det over dejen.
3 : Sæt ovnen på 175 grader. Bag kagen i ca. 15 minutter og lad den køle helt af.
4 : Karamel : Bland smør, fløde, sukker, sirup, vanillesukker og cacao i en tykbundet gryde. Smelt det over meget svag varme og under konstant omrøring, til det tykner, efter ca. 5-6 minutter.
5 : Fordel karamelmassen over kagen og lad den køle af.
6 : Sigt lidt cacaopulver over kagen og pynt til sidst med høvlet hvid chokolade.