Kategorier

APPELSINHJERTER

Der anvendes :
125 gram smør
250 gram sukker
1 stang vanille
2 appelsiner
3 æg
2 spsk. stærk kaffe
225 gram mel
2 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
flormelis
rå æggehvide

Fremgangsmåde :
1 : Rør smørret luftigt med 200 gram sukker og rør vanillekorn, saft af 2 appelsiner og reven skal af 1 appelsin i. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør godt for hver. Rør den kolde kaffe i.

2 : Bland mel, bagepulver og kakao og rør det i dejen. Pisk æggehviderne stive, rør et par skefulde i dejen og vend derefter resten af skummet i med få dybe tag. Fyld dejen i en lille smurt bradepande eller stor folieform og bag kagen ca. 40 minutter ved 175

3 : Skræl den anden appelsin tyndt og hak den gule skræl groft eller skær den i fine strimler. Damp appelsinskrællen i en lage af 50 gram sukker og 1 dl. vand og lad den dryppe godt af.

4 : Vend den bagte kage ud og lad den køle af. Skær den i snitter eller stik den ud med en stor hjerteform. Overtræk kagerne med glasur af flormelis og rå æggehvide og pynt med de dampede appelsinstrimler.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.