Kategorier

Carambole-kompot

Frugt, tilbehør, desserter 4 personer

2 carambolefrugter (stjernefrugter)

Lage:
½ stang vanille
1 dl vand
100 g sukker
Saften fra ½ citron

Tilbehør:
Serveres f.eks. sammen med kugle vanilleis og 1 stk. chokoladekonfektkage.

Frugterne skæres i små tern (ca.1x1cm.), Kernerne fjernes. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Både korn og stang blandes med vand, sukker og citron, der langsomt bringes i kog. Frugten tilsættes og simrer uden låg i 10-15 min. Til den er mør og væden fordampet.

Tilberedningstid: 20 min heraf arbejdstid: 15 min

Energi pr. Person med is: 1070 kilojoule (256 kcal)

Energifordeling: Protein 4% – 3 g kulhydrat 74% – 46 g fedt 22% – 6 g

Minder om denne opskrift:

1 comment to Carambole-kompot