Frugt, tilbehør, desserter 4 personer
2 carambolefrugter (stjernefrugter)
Lage:
½ stang vanille
1 dl vand
100 g sukker
Saften fra ½ citron
Tilbehør:
Serveres f.eks. sammen med kugle vanilleis og 1 stk. chokoladekonfektkage.
Frugterne skæres i små tern (ca.1x1cm.), Kernerne fjernes. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Både korn og stang blandes med vand, sukker og citron, der langsomt bringes i kog. Frugten tilsættes og simrer uden låg i 10-15 min. Til den er mør og væden fordampet.
Tilberedningstid: 20 min heraf arbejdstid: 15 min
Energi pr. Person med is: 1070 kilojoule (256 kcal)
Energifordeling: Protein 4% – 3 g kulhydrat 74% – 46 g fedt 22% – 6 g
[...] Til kaffen: – Lavendelis – Chokoladetærte – Carambolekompot [...]