Kategorier

Saint albray tærte

Bagværk, tærte, ost 6 personer

Tærtedej:
200 g hvedemel
70 g smør
½ æg
½ dl koldt vand
½ tsk salt

Fyld:
150 g kogt røget skinke i tern
125 g saint albray i tern
1½ dl cremefraiche 18%
1½ æg
½ tsk fint revet muskatnød
1 tsk provencekrydderi
Salt og peber

Dejen æltes sammen til en smidig dej. Den stilles i køleskab i ca. 30 mMin. Dejen rulles ud på en bordplade med lidt mel. En tærteform (ca. 25 cm i diameter) smøres og dejen kommes i formen. Tærtebunden prikkes med en gaffel. Skinketern og saint albray tern kommes på tærtebunden. Cremefraiche, æg, muskatnød, provencekrydderi, salt og peber piskes let sammen. Æggemassen hældes over og tærten bages i ovnen ca. 35 min Ved 200°.

Tips: Istedet for skinke kan f.eks. Anvendes kogte gulerødder i tern.

Tilberedningstid: 1 time og 30 min Heraf arbejdstid: 50 min.

Energi pr. pers: 2550 kilojoule (610 kcal)

Energifordeling: Protein 12% – 18 g kulhydrat 49% – 73 g fedt 39% – 26 g

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>