Bagværk 4 personer
Grundopskrift på pizza:
Se tidligere opskrift på samme
Fyld:
100 g spegeskinke eller italiensk salami – i skiver
150 g Mozarella
150 g Ricotta
2 spsk friskreven Parmesan
5 spsk olivenolie
1 kvist oregano/merian
2 æg
1 æggeblomme til pensling
salt – friskkværnet peber
Grundopskrift på pizza: Se tidligere opskrift på samme
Fyld: Pizza-dej kan også anvendes til calzone. Skær skinken/salamien i strimler og Mozzarella’en i tern. Gnid Ricotta’en gennem en sigte og rør den glat med de 2 æg. Rør de øvrige ingredienser i. Salt og peber efter ønske. Ælt den hævede dej grundigt. Del portionen i to og rul den ud i cirkelform i ca. en halv cm’s tykkelse. Pensl hver med 1 spsk olivenolie. Fordel fyldet på halvdelen, men hold kanten fri i to ~ tre cm’s bredde, så calzonen kan foldes over midten og trykkes fast sammen langs kanten. Fold og tryk fast sammen. Pensl de to calzone’r med en blanding af 1 æggeblomme og 1 spsk olivenolie og sæt dem i den forvarmede ovn ved ca. 225° i en snes minutter. Servér dem rygende varme.
Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.