Kategorier

Briocher

16 stk.

7 dl hvedemel
1 tsk salt
2 spsk sukker
100 g smør
25 g gær
1 dl vand
3 æg
æg til pensling

Bland 6 dl af melet med salt og sukker i en skål. Tilsæt fedtstoffet i mindre stykker og hak det hele sammen med en gaffel. Rør gæren ud i lunkent vand og kom den i skålen. Tilsæt æg og

arbejd dejen igennem i ca 5 min, til den er blank og smidig. Tag ca ½ dl af dejen fra til “knopper” og bland den med 1 spsk mel til en mere fast dej. Smør briocheformene og drys dem med mel.

Læg den store portion dej på et melet bord og del den i 16 dele. Form dem til boller og kom dem i formene. Rul små knopper af den lille portion og læg en på hver brioche. Stil formen på en

plade og lad dem hæve i ca 30 min. Pensel briocherne med sammenpisket æg og bag dem ved 250 grader på midterste rille i ca 10 min. Lad dem afkøle et øjeblik inden du serverer dem.

Tips: I stedet for briocheforme kan du anvende muffinsforme af aluminiumsfolie. I stedet for 16 små briocher kan du lave 2 store. Bag dem ved 250 grader i 45 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>