Kategorier

Salte safrankringler

50 g gær
3 dl mælk
50 g smeltet smør
1 tsk salt
1 æg
2 poser safran á ½ g
8-10 dl mel
1 æg til pensling

Smuldr gæren i en skål, hæld mælken over og rør til gæren er opløst. Tilsæt smeltet smør, salt,æg, safran og 5 dl af melet. Arbejd dejen jævn og smidig. Tilsæt mere mel efterhånden, til dejen bliver fast. Lad dejen hæve mindst 10 min eller til dobbelt størrelse under et viskestkke. Læg dejen på et melet bord og arbejd den smidig. Form den til en lang rulle og del den i 24 stykker. Rul hver bid ud til en ca 30 cm lang snøre og form kringler direkte på en smurt plade. Lad kringlerne hæve i 20-25 min. Pisk kringlerne med sammenpisket æg og bag dem ved 250 grader på midterste rille i ca 8 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>