Kategorier

Chokoladekage i bradepande

Dej:
175 g smør eller margarine
1 dl vand
20 g kakao
250 g sukker (3 dl)
240 g mel (4 dl)
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 tsk vanillesukker
1 dl cremefraiche eller ymer
2 æg
smør eller margarine til bradepande eller bagepapir

Chokoladeglasur:
75 g smør/margarine
20 g kakao
1 spsk mælk
150 g flormelis
1 tsk vanillesukker

Pynt:
50 g hakkede nødder

Bland fedtstof, vand og kakao i en gryde og lad det koge i ca. 5 min. – lad det køle af.
Rør derefter sukker, mel, bagepulver, salt, vanilliesukker, creme fraiche eller ymer og æg i.
Hæld dejen i en velsmurt eller beklædt bradepande – ca. 20×30 cm.
Bages i en 200° varm ovn i ca. 25 min.
Imens laves glasuren – Bland fedtstof, kakao og mælk i en gryde. Lad det koge op og tag gryden fra varmen.
Bland flormelis og vaniliesukker i under kraftig omrøring.
Bred glasuren ud over kagen, når den er færdigbagt, og drys nødder over.
Lad kagen køle af og skær den i passende stor stykker.

Kilde: Eva Hauschildt Sørensen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>