Kategorier

Borsjtj

Supper, oksekød, russisk 4 personer

1 1/4 kg oksebryst m. ben (3/4 kg u.)
1 tsk olie
3 løg
200 g hvidkål
200 g knoldselleri
200 g gulerødder
200 g porrer
200 g rødbeder
1 spsk tomatpure
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
2 l vand
200 g rødbeder
3 spsk eddike
2 dl syrnet fløde
Salt og peber

Alle grønsager renses og skæres i strimler. I en stor gryde sauteres først løg i olie. De øvrige grønsager tilsættes og sauteres 5-10 min. Læg kødstykket oven på grønsagerne og tilsæt tomatpure, laurbær, hvidløg og vand. Lad retten simre, til kødet er mørt (ca. 2 ½ time). Imens rives de sidste 200 g rødbeder og marineres i eddike. Når kødet er mørt, tages det op, befries for evt. Ben og skæres op i passende stykker. Læg kødet tilbage i suppen, giv den et opkog og tilsæt de marinerede rødbeder. Smag til med salt og peber og server med syrnet fløde og groft brød.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>