Kategorier

Mulligatawnysuppe

(4 pers.)

1 mellemstor gulerod
1 mellemstort løg
1 mellemstor bagekartoffel
1 stort æble
2 fed hvidløg
25 g smør
1 spsk madraskarry
1 dl Amontillado sherry
3 dl purerede tomater (fra dåse)
ca. 3/4 L grønsags- eller hønsekødsbouillon
salt

Skær de istandgjorte grønsager i grove stykker. Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær det i grove stykker. Pil hvidløgsfeddene. Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits de førnævnte grønsager heri ca. 2 min. Svits karryen med i ca. 30 sekunder og tilsæt resten af ingredienserne. Bring suppen i kog, og lad den simre under låg i ca. 30 min. Afkøl suppen i 5 min. inden den blendes til en puré. Opvarm suppen, fortynd den evt. med lidt vand eller bouillon, og smag den til med salt.

Servering: Server suppen med indiske poppadums, groft landbrød eller croutoner.

Kilde: Månedsmagasinet IN, nr 2 1996

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.