Kategorier

Blomkåls gratin

Hovedret, Grøntsager – Personer: 2

75 g hvedemel (1 1/4 dl)
4 dl mælk
25 g smør/marg
4 æggeblommer
4 æggehvider
1 spsk groft salt
peber

Fyld:
400 g blomkål
200 g kogt skinke, kalkun eller andet
rasp til formen

Ovn: 175 grader

Bagetid: 1 time

Kom mælk i en tykbundet gryde og tilsæt mel. Rør kraftig til melet er opløst, og opvarm under omrøring til kogepunktet hvorved blanding “stivner” til en lind masse, tilsæt smør. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt. Tilsæt en æggeblomme ad gangen om rør godt mellem hver blomme. Del blomkålen i små buketter. Tilsæt salt, peber, blomkål til dejen. Pisk hvider meget stive og vend forsigtigt disse i dejen. Smør er høj form (ca 2 l) og fordel rasp på siderne. Hæld dejen i formen. Sæt formen nederst i ovnen.

Kilde: Inspiration af Karoline nr 4 som laver retten uden skinke) Morten Andersen, 29 Nov 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.