Kategorier

Porregratin

Main dish 4 personer

Dej:
75 g mel
4 dl mælk
25 g smør
4 æggeblommer
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 æggehvider

Fyld:
3 porrer i tynde ringe

Tilbehør:
koldt smør

Bagetid: Ca 55 min. ved 175°.

Kom mel og lidt mælk i en tykbundet gryde. Rør det til en jævning. Tilsæt resten af mælken og smørret og bring det i kog under piskning. Kog blandingen godt igennem. Tag gryden af varmen og køl dejen lidt af. Rør æggeblommerne i én af gangen. Rør godt indimellem. Tilsæt salt, peber og porreringe. Pisk hviderne meget stive og vend halvdelen i dejen. Fold resten af hviderne forsigtigt i. Hæld dejen i en smurt souffleform (ca 2 liter) og bag den nederst i ovnen. Porrerne kan erstattes af 300 g frossne, optøede rosenkål, der er hakket groft eller af 400 g små rå, blomkålsbuketter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.