Kategorier

Blomkål i safranmayonnaise

(2 personer)

1 lille blomkål i buketter
1 dl friske ærter
2 æggeblommer
10 tråde safran
½ tsk salt
1 tsk citronsaft
1½ dl vindruekerneolie

Blancher blomkålen i letsaltet vand i 5 min.
Rør æggeblommerne seje med slat, tilsæt citronsaft og derefter olien i en meget tynd stråle under kraftig piskning så massen jævner til mayonnaise. Hvis den truer med at skille, tilsætte lidt mere citron. Safranen opløses i en spsk lunkent vand og tilsættes, så mayonnaisen bliver gylden.
Vend blomkålen med mayonnaisen og pynt med ærter Safranen opløses i en spsk lunkent vand og tilsættes, så mayonnaisen bliver gylden.
Vend blomkålen med mayonnaisen og pynt med ærter.
Servér med groft brød.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.