Kategorier

Bearnaise uden smør og æg

(4 personer)

Allerede i 1979 var køkkenchef Jan Pedersen inspireret af, hvad han kaldte “Det nye, danske køkken”. Karakteriseret således: Friske råvarer, kort tilberedningstid, enkel servering og mere kaloriefattig end tunge melopbagninger. En herlig fornyelse var hans bearnaise-sauce uden smør og æg. Smager pragtfuldt og feder ikke!

2 store gulerødder
½ selleri
1 porre
5 chalotteløg
½ liter hønsebouillon
4 spsk bearnaise-essens
2 spsk esdragonblade
Olivenolie
Salt og peber

Gør grønsagerne i stand og snit dem i mindre stykker. Lad dem snurre i olien i 10 minutter, uden at de tager farve. Hæld hønsebouillonen ved og kog det hele i ca 10 minutter. Kom det i en blender sammen med bearnaise-essens, estragonblade, salt og peber. Blend netop til saucen er endartet, glat og tyktflydende. Server den straks til retten. Lidt fristende tilføjes: “Man kan komme en klump smør i – det giver saucen en ekstra blank finish – men så er den ikke så mager mere!”.

Kilde: AOM 79/10 12

Af: Køkkenchef Jan Pedersen

Indsendt af: Carsten Just Munch

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.