Der anvendes : Til 4 personer
4-5 små squash ( ca. 1 kg.)
1 tsk. groft salt
Fars af :
400 gram svinekød, hakket
3 spsk. rasp
1 dl. mælk
1 æg
4 spsk. revet zittauerløg
100 gram mild ost i skiver
salt og peber
Sauce af :
3 spsk. hakket zittauerløg
25 gram smør
1 ds. flået tomater (ca. 425 gram)
salt og peber
Fremgangsmåde :
1 : Halver de vaskede squash på langs. Udhus squashen med en ske, og skær det afskårne i terninger. Drys de udhulede squash med salt og lad dem trække ca. 10 minutter. Tør derefter salt og væde af med en køkkenrulle
2 : Fars : Rør en fars af kød, rasp, mel, æg, løg, og krydderier. Fyld farsen i skallerne og dæk overfladen med osteskiver.
3 : Sauce : Svits løg gyldent i smør i en gryde. Tilsæt squashterninger og tomater med væde. Kog saucen i ca. 5 minutter og smag til med salt og peber.
Hæld saucen i et smurt ovnfast fad, og læg herpå de fyldte squash. Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i ca. 50 minutter.